Mobile Device Management

Mobile devices als laptops, smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Altijd, overal en op ieder device kunnen werken biedt grote voordelen. Daarnaast nemen de efficiency en snelheid toe en worden medewerkers productiever. Daarbij wordt de grens tussen werk en privé steeds vager door het gebruik van diverse mobile devices. Deze groei en verscheidenheid aan mobile devices zorgt voor diverse uitdagingen voor het ICT beheer binnen organisaties.

Steeds meer medewerkers maken gebruik van het bedrijfsnetwerk, applicaties en business gerelateerde data op elk tijdstip van de dag, waar dan ook. Zowel op kantoor als buiten kantoor worden bestanden en gegevens gedeeld. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van mobiele applicaties. Het is een behoorlijke uitdaging om deze mobile devices te beheren en brengt ook de nodige risico`s met zich mee. Neem als voorbeeld het verlies van data. Het verlies van bedrijfsdata is niet alleen het gevolg van medewerkers die de organisatie verlaten, maar kan ook het gevolg zijn van informatie dat extern onttrokken wordt of een smartphone die verloren/gehackt wordt.

En op welke manier faciliteert een organisatie de medewerker in mobile devices? Naast BYOD (Bring Your Own Device), zal COPE (Corporate Owned Personality Enabled) steeds meer gaan toenemen bij organisaties. Middels COPE stelt de organisatie het apparatuur ter beschikking aan de werknemer, waarbij het apparatuur zowel zakelijk als voor persoonlijke doeleinden gebruikt mag worden. Organisaties hebben bij COPE meer controle over het apparatuur en er kan gezorgd worden voor een betere beveiliging.

1Appliance biedt klanten Mobile Device Management oplossingen die de klant grip geeft op het gebruik van mobiele apparaten binnen en buiten de organisatie met als voordelen:

 • Veilig

  Minimaliseer risico’s door veilig en gecontroleerd toegang te geven tot bedrijfsgegevens

 • Beheer

  Controle over mobiliteit door uniformiteit, grip op enterprise apps, licenties, belkosten en dataverbruik

 • Gebruiksgemak

  Centraal configureren en updates uitrollen, apps distribueren, devices beheren en support geven

 • Mobiele devices

  Een beheer oplossing voor alle mobiele devices

 • Vrijheid

  Medewerkers behouden hun vrijheid en productiviteit

Onze specialisten helpen organisaties o.a. overzicht te krijgen van de mobiele omgeving, effectief beheren en beveiligen van mobile devices, autorisatie van medewerkers en configuratie deployment.