Duidelijk in beveiliging

De veiligheid van de ICT omgeving is van groot belang voor de continuïteit van organisaties. Bedrijven worden in steeds grotere mate afhankelijk van een goed functionerende ICT omgeving. Een netwerk dient niet alleen goed te functioneren, het is ook een omgeving waarin bedrijfsgegevens veilig dienen te worden opgeslagen. Continuïteit, betrouwbaarheid en integriteit zijn de belangrijke pijlers onder een solide ICT omgeving.

Bedreigingen, zowel van buitenaf als SPAM, virussen, spyware of cyberaanvallen, als vanuit de eigen organisatie door verkeerd gebruik van de ICT omgeving, kunnen een negatieve impact hebben op de veiligheid van uw ICT omgeving. Met de razendsnelle ontwikkelingen en nieuwe technologieën waaronder cloud computing, de explosieve groei van Big Datakrijgen organisaties steeds meer te maken de veiligheid van netwerken en security dreigingen. De adoptie van onder andere cloud computing, de explosieve groei van Big Data en het integreren van mobiele devices zorgden al voor een enorme toename van het aantal cyberaanvallen. Hierdoor komen (virtuele) servers, mainframes, endpoints en het netwerk enorm onder druk te staan. Traditionele netwerkbeveiliging is daardoor vaak niet meer voldoende om deze interne en externe bedreigingen een halt toe te roepen, waardoor diefstal van vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsinformatie op de loer ligt.

Veel netwerk-, security- en IT-managers worstelen op dit moment met dezelfde vragen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze eindgebruikers overal en altijd veilig kunnen werken en toegang hebben tot bedrijfsdata, ongeacht device, zonder dat de veiligheid van ons netwerk en onze gevoelige bedrijfsdata in het geding is?

Vandaag de dag is security een standaard onderdeel van de ICT-infrastructuur. Met de razendsnelle ontwikkelingen van de informatietechnologie en de bedreigingen die daarbij ontstaan, is het opzetten van een adequaat en aansluitend security-beleid echter vaak zeer complex. Daarom neemt 1Appliance bij het ontwerpen van infrastructuuroplossingen, security als integraal onderdeel mee in het architectuurdesign. Dit zorgt voor een perfect aansluitend security-ontwerp. Daarnaast neemt de complexiteit bij het implementeren en beheren van de security-componenten binnen de infrastructuur aanzienlijk af.