OneCloudConnect: de route naar public cloud diensten

Iedere organisatie heeft haar eigen IT behoefte die bij een volwassen organisatiestructuur beschreven en vastgelegd wordt in een Producten en Diensten Catalogus. Dit levert een gemeenschappelijk kader voor de diensten die aan de organisatie geleverd worden en levert in belangrijke mate een bijdrage aan klanttevredenheid door transparantie te scheppen in wat men kan en mag verwachten van een bepaalde dienst.

Om voor de realisatie van de verschillende diensten gebruik te maken van zowel on-premise infrastructuur, externe private Cloud als public Cloud oplossingen kunnen organisaties niet alleen profiteren van standaardisatie maar tegelijk ook schaalbaarheid (Pay-Per-Use) toevoegen en nieuwe producten en diensten veel sneller beschikbaar stellen aan haar werknemers.

Stelt u zich voor dat u een projectteam per direct een externe file share kunt bieden of voor de duur van het project ze gebruik kan laten maken van een specifieke applicatie als Autocad of gedeelde mail. En dit zonder dat u zich druk hoeft te maken over installatie, patching, beveiliging en back-up.

OneCloudPortal & Self Service
U definieert de dienst en via de One Cloud Portal wordt deze met een druk op de knop beschikbaar gesteld aan die medewerkers die er gebruik van mogen maken. Via onze portal kunt u een dienst ook beëindigen per individuele medewerker of groepen van medewerkers.
En of een dienst nu gebruik maakt van uw eigen infrastructuur, onze Private Cloud of een Public Cloud dienst of hiervoor verschillende resources tegelijk deelt, de portal fungeert als broker die alles tot 1 omgeving maakt en op ieder gewenst device uitgerold kan worden.

OneCloudConnect
De verschillende cloudoplossingen zijn geïntegreerd binnen de One Cloud Portal en om alle diensten met de hoogst mogelijke performance te kunnen laten (samen)werken is het van groot belang dat er tussen de verschillende onderdelen een (managed) netwerk beschikbaar is met de allerbeste performance. Om dat te realiseren hebben we OneCloudConnect ontwikkeld. Via dit platform bieden we u directe toegang op alle diensten van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google, terwijl u zelf in control blijft.

Belangrijk onderscheid ten opzichte van andere aanbieders is dat u via onze Portal altijd zelf eigenaar blijft van uw data en informatie en deze desgewenst bij uzelf of in ons Nederlands klimaat neutrale datacentrum opgeslagen wordt. Het is dus niet noodzakelijk om data te verplaatsen naar een private – of public Cloud aanbieder, we koppelen slechts uw omgeving met een dienst maar de plek waar uw bedrijfsinformatie opgeslagen wordt kiest u zelf.

Directe voordelen voor u:

  •  Lage netwerkkosten – omdat uw data niet verplaatst hoeft te worden ontloopt u de hoge kosten van uitgaand dataverkeer bij public Cloud aanbieders.
  • Maximale flexibiliteit – indien u gebruik wilt maken van een nieuwe clouddienst kunt u deze via de portal uitproberen en desgewenst de oude dienst uitfaseren zonder een langdurig migratie project met hoge kosten.
  • Verhogen van de gebruikers ervaring van bestaande clouddiensten – door gebruik te maken van onze directe connectie met de hoogst mogelijke bandbreedte en de laagste latency zullen bestaande public Cloud diensten (zoals bv Office 365 of Google Apps) via onze CloudConnect direct beter presteren.
  • De beste beveiliging – door de directe connectie brengen we clouddiensten naar uw lokale netwerk waardoor uw veiligheidsprofielen afgedwongen worden en niet een best-practice van de Cloud aanbieder leidend is.

Voor wie?
Mocht u al gebruik maken van een public Cloud dienst en niet tevreden zijn over de performance die behaald wordt op een individuele dienst of in samenhang met uw omgeving, neem dan contact op met de One groep. Indien de dienst werkt op een van de genoemde public Cloud oplossingen dan zal de gebruikerservaring van die specifieke dienst via OneCloudConnect u overtuigen om via ons platform uw al bestaande diensten te gaan ontsluiten.

David Donkers, CTO