Mobility Management SAAS

Enterprise Mobility Management omvat de complete omgeving van mensen, processen en technologie die erop is gericht is om de toenemende diversiteit aan mobiele apparatuur, draadloze netwerken en bijbehorende services te beheren.

Het doel van hiervan is om mobile computing breed èn veilig inzetbaar te maken in een bedrijfsomgeving waarbij het de gebruiker geen of nauwelijks moeite kost toegang te  krijgen tot die omgeving.Volgens de analisten moet een platform hiervoor voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Er moet een beveiligde ‘container’ geboden worden waar een gebruiker zijn content in kan opslaan en gebruiken
  2. Deze content, inclusief applicaties, moet gepushed kunnen worden volgens een vooraf gedefinieerd profiel en
  3. Gebruikers moeten door middel van een beveiligde verbinding toegang hebben tot de bedrijfssystemen waar ze content kunnen benaderen.

ASG3A-W

1InCloud  biedt binnen haar ONE Workspace, maar ook als losse SAAS dienst, een Mobility Platform wat dit volledig uit de cloud realiseert. Dit is niet enkel voor on-premise content en informatie mogelijk, maar ook externe applicaties als Office 365 en SAAS applicaties en informatiebronnen als Sharepoint of Box zijn standaard geïntegreerd in ons platform.

OneCloudPortal & Self Service

De Mobility SAAS oplossing wordt compleet beheert. Het is mogelijk om via een zgn. self-service portal zelf devices toe te voegen maar ook kunnen wij (bulk)onboarding voor u verzorgen. Eenmaal verbonden met het platform kan een gebruiker alle toegestane applicaties en databronnen gebruiken daar waar het toegestaan wordt. Voor applicaties wordt een op maat gemaakte AppStore uitgerold over alle typen en merken devices heen.


Functionaliteit

Omdat iedere organisatie en gebruiker andere wensen en eisen heeft bieden we het platform aan via 5 suites waar per functie een aantal losse producten en functionaliteiten gebundeld zijn. U kunt losse producten of diensten altijd toevoegen aan een of meerdere suites en op die manier bent u verzekerd van een oplossing waarbij u alleen betaald voor datgene wat benodigd is.

De vijf suites zijn: Management, Productiviteit, Content, Gateway en Threat Management en ze zijn gebaseerd rondom de volgende functionaliteiten:

One Management Suite: Dit is de basis en hiermee wordt Mobile Device en Application management geboden. Hiermee kunnen instellingen via profielen gemanged worden en is het mogelijk om een enterprise app catalogus uit te rollen. Tevens is expense management opgenomen.

One Productiviteit Suite: Hiermee wordt een veilige mail en browseromgeving (bv intranet) toegevoegd en wordt het mogelijk om applicaties te beveiligen en delen van applicaties te blokkeren op onveilige apparatuur.

One Content Suite: Verschillende interne en externe repositories (bv sharepoint of BOX) worden door middel van deze suite ontsloten en wordt een editor en synchronisatie methode gerealiseerd waardoor gebruikers alle gewenste content overal kunnen bewerken en raadplegen.

One Gateway Suite: Door middel van een Gateway in uw infrastructuur worden alle applicaties en informatiebronnen toegankelijk gemaakt zonder gebruik te maken van een VPN oplossing.

ONE Threat Management Suite: Door middel van IBM Trusteer technologie maken we het mogelijk om malware en inbreuk realtime te detecteren en direct (geautomatiseerd) in te grijpen op basis van vooraf ingesteld beleid.


BYOD en COPE

De ONE Mobility Management SAAS dienst is zowel voor persoonlijke (bring your own) als voor bedrijfsapparatuur (corporate owned) geschikt. In beide gevallen is het van belang om in een gebruikersovereenkomst af te stemmen wat er wel en niet toegestaan wordt op de verschillende type devices.

ASG3E-W
Licentiemodellen en beheer

Het platform is per gebruiker of device te ‘licenceren’ waarbij een gebruikerslicentie recht geeft op onbeperkt aantal devices. Ieder product is los als ook in een suite af te nemen. Aan suites kunnen losse producten desgewenst toegevoegd worden. De dienst wordt altijd als managed dienst geleverd maar desgewenst kunt u ook zelf via de portal devices en gebruikers bedienen.

U definieert de dienst en via de One Cloud Portal wordt deze met een druk op de knop beschikbaar gesteld aan die medewerkers die er gebruik van mogen maken. Via onze portal kunt u een dienst ook beëindigen per individuele medewerker of groepen van medewerkers.  En of een dienst nu gebruik maakt van uw eigen infrastructuur, onze Private Cloud of een Public Cloud dienst of hiervoor verschillende resources tegelijk deelt, de portal fungeert als broker die alles tot 1 omgeving maakt en op ieder gewenst device uitgerold kan worden.


OneCloudConnect

De verschillende cloudoplossingen zijn geïntegreerd binnen de One Cloud Portal en om alle diensten met de hoogst mogelijke performance te kunnen laten (samen)werken is het van groot belang dat er tussen de verschillende onderdelen een (managed) netwerk beschikbaar is met de allerbeste performance. Om dat te realiseren hebben we OneCloudConnect ontwikkeld. Via dit platform bieden we u directe toegang op alle diensten van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google, terwijl u zelf in control blijft.

Belangrijk onderscheid ten opzichte van andere aanbieders is dat u via onze Portal altijd zelf eigenaar blijft van uw data en informatie en deze desgewenst bij uzelf of in ons Nederlands klimaat neutrale datacentrum opgeslagen wordt. Het is dus niet noodzakelijk om data te verplaatsen naar een private – of public Cloud aanbieder, we koppelen slechts uw omgeving met een dienst maar de plek waar uw bedrijfsinformatie opgeslagen wordt kiest u zelf.

Directe voordelen voor u:

  • Lage netwerkkosten – omdat uw data niet verplaatst hoeft te worden ontloopt u de hoge kosten van uitgaand dataverkeer bij public Cloud aanbieders.
  • Maximale flexibiliteit – indien u gebruik wilt maken van een nieuwe clouddienst kunt u deze via de portal uitproberen en desgewenst de oude dienst uitfaseren zonder een langdurig migratie project met hoge kosten.
  • Verhogen van de gebruikers ervaring van bestaande clouddiensten – door gebruik te maken van onze directe connectie met de hoogst mogelijke bandbreedte en de laagste latency zullen bestaande public Cloud diensten (zoals bv Office 365 of Google Apps) via onze CloudConnect direct beter presteren.
  • De beste beveiliging – door de directe connectie brengen we clouddiensten naar uw lokale netwerk waardoor uw veiligheidsprofielen afgedwongen worden en niet een best-practice van de Cloud aanbieder leidend is.

Voor wie?

Mocht u al gebruik maken van een public Cloud dienst en niet tevreden zijn over de performance die behaald wordt op een individuele dienst of in samenhang met uw omgeving, neem dan contact op met de One groep.  Indien de dienst werkt op een van de genoemde public Cloud oplossingen dan zal de gebruikerservaring van die specifieke dienst via OneCloudConnect u overtuigen om via ons platform uw al bestaande diensten te gaan ontsluiten.