IT Continuïteit & Uitwijk Services (CUS)

Beschikbaarheid van applicaties en bijbehorende data is steeds belangrijker geworden. Het is niet meer voldoende dat de systemen tijdens kantoortijden of iets ruimer beschikbaar zijn, men vraagt hoge(re) beschikbaarheden. Uiteraard is het afhankelijk van de specifieke toepassing en veelal zijn systemen dubbel uitgevoerd om verstoring te voorkomen, maar dat is vaak maar tot een bepaalde hoogte.

Servers en netwerkcomponenten zijn over het algemeen wel redundant uitgevoerd en ook mechanismen om defecten over te nemen zijn gemeengoed. Maar is uw stroomvoorziening voor langere tijd gegarandeerd als er een storing optreedt in het net? En heeft u echt gescheiden verbindingen naar externe bronnen en/of locaties om door te werken bij een netwerkstoring of een brand? Juist om die problematiek op te lossen en de zorg volledig uit handen te nemen hebben wij de ONE CUS uitwijk dienst opgezet. Hiermee biedt ONE volledig van uw productieomgeving gescheiden middelen tot zelfs een managed straalverbinding toe. En uw productieomgeving wordt doorlopend gesynchroniseerd met deze dienst. U bent dus altijd klaar om uit te wijken.

ONE biedt uitwijk voor gevirtualiseerde en fysieke omgeving, onafhankelijk van de hypervisor en/of Operating Systeem wat u draait. Dus ook als u in de toekomst nog andere keuzes gaat maken bent u verzekerd van een passende oplossing.


Toepasbaarheid

Met het platform kan naar ons worden uitgeweken maar ook naar Publieke Cloud platformen als Azure, AWS en Google. Voordeel om het via ONE CUS te doen is dat u zelf eigenaar blijft van uw informatie en ook eenvoudig de inzet van de Publieke Cloud platformen kunt stoppen.


Directe voordelen:

  • Uitwijk diensten voor virutele en fysieke systemen;
  • Hypervisor onafhankelijk;
  • Inzetbaar on-premise, Private- en Public Cloud platformen;
  • Volledige managed uitwijk oplossing;
  • Vaste prijs, geen additionele verborgen uitwijkkosten;
  • Integreerbaar met Off-site Back-up oplossing.


OneCloudConnect

Een belangrijke basis voor een dergelijke dienst is de connectie ernaartoe. Want die moet immers niet alleen zorgen voor een replicatie maar er moet ook geheel of gedeeltelijk op gewerkt kunnen worden in geval van een calamiteit. Om dat te realiseren is OneCloudConnect ontwikkeld. Een managed verbinding van end-to-end zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken of uitwijk wel mogelijk is. Deze oplossing bieden we aan op alle providers en kan zelfs op een bestaande verbinding gerealiseerd worden.

ASG1-W

Via dit platform biedt ONE u directe toegang op alle ONE diensten maar ook op die van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google, terwijl u zelf in control blijft.

Dit betekend dat u met ONE CUS kunt uitwijken en/of testen naar alle Private en Public Cloudoplossingen zonder steeds opnieuw te moeten investeren. Hiermee kunt u in ieder project de best passende resources inzetten.

OneCloudPortal  & Beheer

De ONE CUS oplossing wordt compleet beheert. Het is mogelijk om via de portal mee te kijken en zelf ook uitwijktests uit te voeren.
Mocht u ondersteuning wensen om een verbinding naar een nieuwe locatie op te zetten dan zijn de specialisten van ONE voor u beschikbaar.

ASG3D-4

Indien u bepaald beheer zelf wenst uit te voeren dan kunnen hier afspraken over gemaakt worden.

Licentiemodel

One CUS wordt afgenomen in een zgn. device opzet. Er wordt per server (virtueel of fysiek) een licentie afgenomen in combinatie met een hoeveelheid storage. Uw gebruikerslicentie geeft het recht op 24 x 7 bescherming van alle applicaties of processen op de betreffende server. Er geldt een vaste prijsopbouw met staffelkorting. Dit is dus onafhankelijk van het gebruikte Operating System of de gebruikte Hypervisor.

Voor wie?

Voor een ieder waarbij beschikbaarheid van applicaties en bedrijfsprocessen belangrijk zijn en een gewone backup (RPO/RTO van 1 dag of meer) niet meer afdoende is. Met ONE CUS verhoogt u de beschikbaarheid van uw bedrijfsomgeving significant op een robuuste wijze en eenvoudig met ONE ingevuld.