Cloud

Voor de meeste organisaties is ICT een middel dat beschikbaar moet zijn om de hogere organisatiedoelstellingen te verwezenlijken.

Grip op de kosten, hoge beschikbaarheid, meer flexibiliteit en schaalbaarheid zijn een aantal voordelen die de cloud organisaties kan bieden. Steeds meer organisaties halen applicaties, opslag of zelfs een complete werkplek uit de cloud. Geen hoge investeringen in hard-en software, geen zorgen over het dagelijks onderhoud of het beschikbaar stellen van software. Men beschikt altijd over de nieuwste technologie├źn en software om mee te werken en men kan met een gerust hart overstappen naar het nieuwe werken. Capaciteit kan eenvoudig worden op- en afgeschaald en kosten zijn duidelijk en overzichtelijk.

De basis van een cloud-infrastructuur is flexibiliteit, het in staat zijn om op een eenvoudige en snelle manier diensten te kunnen uitrollen of terugnemen. Deze flexibiliteit kan worden geleverd vanuit een infrastructuur van derden (de public cloud) of vanuit de eigen infrastructuur (de private cloud, zowel on-premise als off premise). Vaak wordt echter gekozen voor een combinatie van beide vormen, de hybride cloud, waarbij bepaalde applicaties en/of (operationele) diensten uit de public cloud worden gehaald en meer bedrijfskritische activiteiten als databases via de private cloud vanuit uw eigen datacenter worden beheerd.

1Appliance helpt klanten te bepalen welke cloudstrategie het beste bij hun organisatie past. Op basis van business doelstellingen, wensen en 1Appen, budget en huidige architectuur bepalen we samen wat de juiste weg naar de cloud zou zijn.

Wij beschikken over expertise op het gebied van cloud, virtualisatie, computing, storage, netwerken en security en zijn in staat om samen met onze klanten te werken aan een innovatief en toekomstgericht datacenter. Altijd met een focus op performance, beschikbaarheid en veiligheid.

Vanuit ons eigen, klimaat neutrale datacenter kunnen wij bovendien nagenoeg alle IT oplossingen die wij leveren als Cloud dienst bieden alsmede kunnen klanten de infrastructuur van ons datacenter inzetten voor hun private cloud.